[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

25 sekundmeter vind og sigtbarhed på 10 meter. Vejret er lige nu så dårligt, at slædehold to ligger stille. Men heldigvis er slædeholdet nået til depot Kilen og tilbringer derfor ventetiden i en hytte.

I løbet af de sidste 14 dage har holdet bevæget sig omkring 360 km mod nord og er næsten på højde med Station Nord. Vejret er skiftet mellem godt og skidt, men føret har generelt været præget af god og hård sne. Slædeholdet kører nu på land langs åbent vand. Siden sidste beretning i slutningen af marts har holdet kørt i sporet fra Danmarksekspeditionen fra 1906-1908, og holdet har passeret klippegravshulen, hvor Jørgen Brønlund døde.

Snuset til hundene
I den sidste tid har slædehold to set flere bjørne og enkelte af dem er kommet meget tæt på.

"I nat vågnede vi ved, at der var en bjørn lige uden for hytten. Den var næsten henne og snuse til hundene", beretter Thomas Hansen. Selv om både hundene og slædeholdet gjorde deres bedste, var isbjørnen svært at skræmme væk. Og da den nærgående isbjørn endelig var skræmt på flugt, gik der ikke længe inden en mor med en næsten nyfødt unge kom på besøg. Så startede balladen forfra.

"Det er ikke meget vi har fået sovet", slutter Thomas.