[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Patruljefartøjet Gribben lægger den 27. august dæk og besætning til Forsvarets del af et projekt, der skal få ledige fra København i arbejde og skaffe nye medarbejdere til virksomhederne. Skibet er første stop for DRs jobbus. Den samler ledige op i områder af byen, hvor ledigheden er særligt høj, og kører dem ud vil virksomheder, der mangler arbejdskraft.
- De ledige skal med ud at sejle i to en halv time, hvor de kommer på dækket, på broen og i maskinen. De skal have et indblik i dagligdagen i søværnet. Og hvis der er tid til det, skal de også ud at sejle i gummibåd, forklarer premierløjtnant Michael Bertelsen, der er personalechef i 1. eskadre.

Efter besøget på Gribben kører bussen de ledige videre til Forsvarets Rekruttering i Jonstruplejren. Her får de en orientering om job- og uddannelsesmulighederne i Forsvaret, og de kan, hvis de har lyst, med det samme give sig i kast med Forsvarets optagelsesprøver.
- Når lejligheden til at afprøve utraditionelle rekrutteringsmetoder byder sig, så afprøver vi dem, siger major Christian Krause, der er leder af udviklingsafdelingen ved Forsvarets Rekruttering.

Forsvares Rekruttering håber naturligvis på kontant afkast i form af nye medarbejdere. Men Christian Krause forventer ikke, at dagen resulterer i mange nye ansatte.
- Vi forestiller os ikke, at vi får 25 nye medarbejdere, men måske bare en eller to. Men vi ser det i høj grad også som en måde at nå bredere ud på. De, der har besøgt os, kan give os positiv omtale overfor deres børn, i fodboldklubben eller overfor deres venner. På den måde når vi ud til mennesker, der ikke er bevidste om, at Forsvaret kunne være noget for dem, fortsætter Christian Krause.

Danmark Radio står bag projekter og producerer også fem udsendelser til TV. Læs mere om projektet på www.dr.dk/jobbussen.