[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Opstigning i Mastekranen på Holmen, nedstigning i en ubåd og opvisning om store nordiske krig. Det er blot nogle af de mange forsvarsrelaterede tilbud, der venter deltagerne, når København på fredag for 15. år i træk holder kulturnat.

En af de helt specielle oplevelser kan være et besøg på fregatten Peder Skram, som ligger på Nyholm. På kulturnatten er der adgang til de fleste af fregattens renoverede rum med fuldt udstyr. På skibet er der også en udstilling af skibsmodeller fra den kolde krigs tid.

Også Søværnets Officersskole er åben på kulturnatten. Her kan man prøve en skibssimulator, der giver en oplevelse af fx at sejle forbi Frihedsgudinden. Og man kan høre skolens elever, kadetterne, fortælle om deres uddannelse.

I den indre by er der blandt andet mulighed for at besøge Den Kongelige Livgarde, der optræder med deres tattoo. Hos Livgarden er der også mulighed for at prøve det udstyr danske soldater bruger, når de kæmper i mørke. Og i dagens, eller nattens, anledning er der mulighed for at se et F-16 fly fra Flyvevåbnet. Det ankommer til kasernen på ladet af en lastbil i løbet af fredagen.