[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Det verdenskendte Tall Ships Race er i fuld gang. I år er det Aarhus, der er vært for starten på kapsejladsen med de mere end 100 smukke sejlskibe. Søndag sejler alle skibe mod Kotka i Finland. Indtil da er der masser af muligheder for at få en på opleveren. Udover de mange sejlskibe, boder og god musik, er også Forsvaret på plads med en række ting, der er værd at se nærmere på.

Redningsaktion til søs
Forsvarets Mediecenter er kommet med deres store informationsbus. De er her for at fortælle, om Forsvarets arbejde ude i verden. Her er mulighed for se billeder fra verdens brændpunkter og stille spørgsmål til repræsentanter fra Forsvaret. Bussen vil være åben hver dag fra 10.00 til 17.00.
Både fredag og lørdag viser Søværnets Operative Kommando, hvordan en søredning foregår. Her er rig mulighed for at se helikoptere i fuld aktion. Det er søværnets blå Lynx helikopter, der demonstrerer redning til søs.

Åbent Skib
På støtteskibet Esbern Snare er der plads til to Lynx helikoptere i den store hangar. Esbern Snare er søværnets nye skib og er et såkaldt fleksibelt støtteskib. Det kan omdannes til militært hospital, minelægger eller bruges til transport af tropper og materiel. Over weekenden er der Åbent Skib på Esbern Snare fra klokken 13.00, hvor alle er velkomne til, at kigge forbi og snuse rundt på det enorme skib. Desuden er der en informationsofficer ombord, som fortæller om Forsvarets mange uddannelser og muligheder.

Søværnet deltager i Tall Ships Race
Søværnets sejlbåde, Svanen og Thyra, deltager i dette års Tall Ships Race. De bliver brugt af Søværnets Officersskole til uddannelse og til repræsentative opgaver, som for eksempel kapsejlads. De ligger til kaj på Færgepieren og er åbne for besøg.

Stop Olien
På havnen har Søværnets Operative Kommando stillet en stand op i forbindelse for den nu et år gamle Stop Olien-kampagne. Her er der mulighed for at man som lystsejler kan melde sig som havmiljøvogter. En havmiljøvogter holder øje med eventuel forurening på havet og melder om pletter og udslip direkte til Søværnets Operative Kommando.

Havnen summer af liv
Efter weekenden i Aarhus drager Tall Ships Race 2007 videre til Finland, hvor man skal ligge i havn fra 18.-21. juli. Formålet med Tall Ships Race er at skabe forståelse og relationer mellem unge fra forskellige lande. Både børnefamilier, unge, ældre og turister viste allerede på arrangementets første dag stor interesse. Torsdag eftermiddag havde godt 750 mennesker lagt vejen forbi Esben Snare. Havnen summede af liv og god stemning. Folk slentrede rundt, sad og drak en øl eller spiste en lækker frokost. Arrangørerne forventer op mod en million gæster.