[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Slædeholdet er næsten i mål. Der mangler kun små 100 km, før de når Danneborg. Så nu kan slædeholdet se, at de har god tid til at nå målet. Længere nordpå var de pressede af at skulle nå frem, inden isen bryder op i juni eller juli. Men det når de rigeligt, selv om sneen smelter i rekordfart. Så slædeholdet kommer tørskoede frem. Det er vemodigt for alle, at være så tæt for målet. Særligt for de ældste. Det er deres sidste tur, og det kan mærkes på deres humør.

Sæler
Foråret er den bedste tid på sæsonen for slædeholdet, der har tilbagelagt 200 km den sidste uge. Solen er oppe døgnet rundt, og vejret er mildt og skønt. Sælerne er så småt begyndt at komme, selvom slædeholdet endnu ikke har set dem. Sælerne er ellers en tiltrængt afveksling i hundenes kostplan.

Grillfest
Om en lille uges tid venter Danneborg og den traditionelle grillfest for slædeholdene. Så skal der kød på kullene, og bagefter bliver der fortalt røverhistorier. Det er halvanden måned siden, at holdet sidst har fået et bad, så det glæder de sig også til. Også selv om det ikke er noget, de tænker over i det daglige.