[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Champagnen var kølig og kransekagen stod klar, da Niels Bundsgaard i dag mødte op hos forsvarschef Jesper Helsø for at få overrakt sit udnævnelsesbrev.
- Det er en ny udfordring, som jeg glæder mig meget til. Jobbet har både hjemlige opgaver, hvor vi uddanner enheder, og internationale opgaver. Vi har en stor opgave med at forberede NFR14 i NATO-regi, siger oberst Niels Bundsgaard. NRF er NATOs reaktionstyrke, som det danske forsvar løbende stiller styrker til rådighed for. De danske styrker skal under NRF14 stå for ledelsen af landtropperne, derfor er det en ekstra prestigefyldt og vigtig opgave.

Sjælden begivenhed
En udnævnelse til generalmajor er ikke hverdagskost.
- Det er en topchefstilling som Niels Bundsgaard får i dag. Vi har ikke så mange generaler i hæren. Faktisk har vi i dag kun ni foruden forsvarschefen, siger Flemming Meinertz, udstikker for chefgruppen i hæren.

Oberst Niels Bundsgaard kommer fra en stilling som chef i Forsvarets Materieltjeneste, hvor han har ansvaret for logistikdivisionen.
- Jeg glæder mig til at komme til hæren. De seneste år har jeg siddet en del på kontor, men nu kommer jeg ud, hvor soldaterne er, siger han.

Stillingen som generalmajor træder i kraft den 1. januar 2008.