[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

77 arbejdspladser stillede til start. Fire er tilbage, og en af dem er Oksbøllejren. Lejren, eller mere præcist det lokale støtteelement, er med i slutspillet om at blive Årets Arbejdsplads 2007. En titel som fagforbundet 3F har uddelt siden 1990.

Det er lejren fællestillidsmand Henrik H. Madsen, der har indstillet støtteelementet til titlen. Henrik H. Madsen mener, at støtteelementet bør have titlen, fordi en stor del af medarbejderne gennem de sidste fem år har fået en faglig uddannelse. Det har givet et stort fagligt løft til medarbejdergruppen, der hovedsageligt bestod af ufaglærte, og det har givet mere i lønningsposen til mange af medarbejderne.

En lækker arbejdsplads
Henrik H. Madsen holder i øjeblikket ferie, men hans kollega, Anton Jørgensen, der har arbejdet i lejren i mere end 40 år og nu er blevet uddannet som ejendomsservicetekniker, er helt enig i tillidsmandens vurdering af arbejdspladsen.
- Jeg synes, det er en utroligt lækker arbejdsplads. Det har meget med uddannelse at gøre, men der er også en god ledelse, der aldrig er negativ og som bakker op. Jeg synes, det er dejligt at komme på arbejde hver dag, siger han.

Ikke lokalt forandret
Det lokale støtteelement er en del af Lokalstøttecenter Vestjylland (der igen er en del af Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste), og her er chefen, oberstløjtnant Ib E. Jensen, stolt af nomineringen. Men han slår samtidig fast, at den udvikling, der har ført til nomineringen, ikke er lokalt forankret.
- Det er Forsvaret, der har sørget for, at de her medarbejdere for første gang har fået mulighed for en egentlig faguddannelse og et dertil knyttet lønløft. Det er et led i den optimeringsproces, som har kørt i Forsvaret siden 2003, og som handler om at effektivisere driften af tjenestestederne. Så hvis det bliver støttecenteret, der henter titlen, så er det egentligt som repræsentant for en større organisation, siger Ib E. Jensen

Det er et dommerpanel med forbundsformand for 3F, Poul Erik Skov Christensen, der afgør, om Oksbøllejren eller en af de tre andre kandidater løber med titlen. Navnet på vinderen bliver afgjort den 18. september.

Du kan høre mere om grunden til, at Oksbøllejren er kandidat til titlen som Årets Arbejdsplads 2007 her.