[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

I dag er der ansøgningsfrist til Forsvarets nye uddannelse af beskyttelsessoldater. Der har været stor interesse for uddannelsen, og Hærens Operative Kommando (HOK) har fået cirka 100 ansøgninger.

- De, som har valgt at ansøge, har gjort det, fordi de finder uddannelsen attraktiv, og de håber på at kunne bruge det senere. Der er også udfordringer i det, siger oberst Jens Kofoed, som er chef for produktionsdivisionen ved HOK.

Tidligere har det primært været Jægerkorpset, Frømandskorpset og militærpolitiet, som har haft til opgave at beskytte udvalgte personer. De har imidlertid mange andre opgaver, og det er grunden til, at den nye uddannelse er blevet skruet sammen.

I uge 6 og 8 vil der være fysiske øvelser og samtaler, hvorefter man vil finde ud af, hvilke af de cirka 100 ansøgere der er bedst egnet. De 45 bedste vil blive udvalgt til uddannelsen.

Uddannelsen kommer til at foregå på Flyvestation Ålborg. Det er et forløb på cirka 4 måneder. Beskyttelsessoldaterne kommer til at skulle passe på folk fra Udenrigsministeriet samt andre udvalgte personer. I løbet af de næste år vil der formodentlig blive uddannet flere hold beskyttelsessoldater.