[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Danske soldater ved NATO Training Mission i Bagdad har i snart et år støttet en børnehave i den internationale zone i Bagdad. Initiativet til at støtte børnehaven blev taget af seniorsergent Dan Kristensen, der efter en DANCON-march i 2006 havde 4000 flasker vand og noget frugt til overs. Han besluttede sig til, at overskuddet skulle bruges til at hjælpe børn, og fik en lokalt ansat til at finde en børnehave i den internationale zone, hvor han kunne aflevere gaven.

Siden oprettede de danske soldater Little Bagdad Kindergarten Foundation, som hver deltager i DANCON-marcherne betaler 5 dollars til. For pengene i fonden køber danskerne mad, slik og ikke mindst legetøj til børnehavnen, der drives af frivillige, og overlever på små donationer fra forældrene. Der er omkring 55 børn i børnehaven.

Jubel i sikkerhedschecket
Da udvalget af legetøj i butikkerne i den internationale zone ikke er så stort, køber soldaterne legetøjet i Danmark og tager det med, når de har været på orlov i Danmark.
- Det er jo lidt spøjst at indlevere en køjesæk fyldt med Duplo Legoklodser der er taget ud af deres papkasser eller en sportstaske med malebøger og tusser. De vækker nogen jubel i sikkerhedschecket, fortæller kommandør Erik Romby fra Bagdad.

For at være sikre på, at gaverne kommer børnene til gode giver danskerne kun materielle gaver, aldrig penge. Og selv om de sikkert ville kunne skaffe flere og større gaver, hvis de gik til deres amerikanske kontakter, lader de være med det.
- Vi er helt sikre på at vores amerikanske kontakter kunne starte et velgørenhedsprogram der ville resultere i flere 20 fods containere, men det kan vi ikke håndtere, siger Erik Romby.

Efter Dancon-marchen den 20. april donerede danskerne 2305 US dollars til børnehaven.