[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

- Da jeg stod på flyvestationen, spurgte jeg mig selv, hvad jeg nu havde rodet mig ud i. Men jeg faldt i snak med to helikopterpiloter, som også skulle med, og så kendte jeg jo allerede to ansigter, fortæller Malene.

Den 2. august i år, ni måneder efter hun sendte sin første ansøgning, står Malene Fløe Andersen på Flyvestation Karup iført civilt tøj og med sommerfugle i maven. Hun er lægestuderende og på vej til Reykjavik, hvor hun går ombord på inspektionsskibet Hvidbjørnen. Her skal hun lære om livet som læge på et af søværnets skibe.

- I starten var alt meget forvirrende, og der var en masse nye regler. Jeg spiste i officersmessen, og her må man ikke sætte sig før chefen og ikke spise, før der bliver sagt værsgo. Det skulle jeg lige vænne mig til, fortæller Malene.

Adrenalin
Malene brugte en måned af sin sommerferie på turen, hvor hun lærte om livet som skibslæge. På den måde fik hun vigtige erfaringer hun kan bruge videre i sin uddannelse.

- Hele den første uge gik med øvelser i alt fra brand ombord til redning. Det var vildt spændende at prøve at være med til. Lægen ombord skulle også øve sig i at blive hoistet fra helikopter og ned på dækket af skibet. Og så fandt de ud af, at det skulle jeg da også prøve. Det var en kæmpe adrenalinkick, fortæller Malene.

Hvalrosser og isbjørne
Hvidbjørnens mission var at udlægge depoter til Siriuspatruljen langs den grønlandske nordøstkyst, og her fik Malene mulighed for at opleve den grønlandske natur.

- Det var en kæmpe oplevelse at være på besøg ved en hvalroskoloni og at se isbjørne, men det er alligevel svært at pege på, hvad der har været det bedste, det er mere turen som helhed. Og jeg har virkelig fået lyst til at komme af sted igen, så jeg regner med at søge ind til søværnet, når jeg er færdiguddannet, siger hun.

Efter Malene har endnu en lægestuderende fået lov til at komme ombord på Hvidbjørnen, og de er ikke de eneste, der har fået øjnene op for muligheden.
- Jeg får opkald fra folk, jeg aldrig har mødt, og de spørger hvordan jeg kom af sted og om de også kan komme med på en tur, fortæller Malene.


Malene Bliver hoistet fra helikopter. FOTO:Tyge Lind