[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Til lyden af kanontorden fra batteriet Sixtus går dronning Margrethe og prinsgemalen i dag ombord på kongeskibet Danneborg for første gang i år. Kl. 12 ankommer regentparret til Nordre Toldbod ikke langt fra Amalienborg og sejler herfra i chalup ud til Dannebrog, der ligger for anker ved Holmen. Efter en kort sejlads langs Øresunds kyst vender regentpar og kongeskib kl. 14:30 tilbage til København, hvor regentparret går land.

Dannebrog fejrer 75-årsdag
Som traditionen byder, er kongeskibet kommet til hovedstaden efter sit vinterophold på flådestation Frederikshavn. Dannebrog er nu klar til endnu en sommer med kongefamilien. I år kan regentpar og besætning fejre, at det er 75 år siden, at kommandoflaget blev hejst første gang på Danneborg. Det sker den 26. maj og fejres med en sejltur på Øresund og kanonsalut fra både Kronborg og batteriet Sixtus.

På Sjølunds fagre sletter
Sommerens første togt går til Sjælland med besøg i Holbæk, Ruds Vedby og Frederiksværk. I juli sejler Danneborg regentparret til Norge. Her er dronningen og prinsgemalen gæster ved festlighederne i anledning af norske dronning Sonjas 70-års fødselsdag.

Jysk sommer
Senere på sommeren stævner kongeskib og regentpar mod jyske havne. Dronningen og prinsgemalen aflægger besøg i både nord og syd, nemlig i Sønderborg og Skive. Den 18. september slutter sommerens tjeneste for Danneborg. Regentparret går i land ved Nordre Toldbod og batteriet Sixtus afgiver salut.