[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

- Vi kan en gang for alle aflive myten om, at vi ikke er gode til at rekruttere. Hvis det ikke var fordi, mange medarbejdere forlader os, så havde vi opfyldt forsvarsforliget allerede nu.

Oberst Carsten Vejre fra Forsvarets personeltjeneste kunne præsentere en nyhed, der fik kollegerne frem i stolene på kommunikationskonferencens anden dag.
Det er en nyhed, der går rent ind hos de militære chefer. Ikke mindst fordi, den danske økonomi er i top. Der er mangel på arbejdskraft, og kampen om de unges gunst er hård og intens.
Manglen på arbejdskraft i Forsvaret skyldes, det er svært, at fastholde det fastansatte personel på tjenestestederne. Ikke at der ikke rekrutteres nok.

God kommunikation redder dagen
Forsvarets nye værnepligt er en glimrende fødekæde til den professionelle del af forsvaret. Både til reaktionsstyrkeuddannelserne og til fastansættelser. 80 procent af soldaterne på reaktionsstyrkeuddannelserne vælger at tegne kontrakt og tage på en international mission. Og mere end halvdelen af reaktionsstyrkesoldaterne siger ja til en fastansættelse på en korttidskontrakt.

Men det er ikke en ren solstrålehistorie. Der er fortsat fagområder i forsvaret, der skriger på nye medarbejdere. Ikke mindst i forhold de tekniske uddannelser, som Forsvaret tilbyder. Her erkender Carsten Vejre, at der er brug for en særlig indsats. Og her kan Forsvarets nye rekrutteringskampagne være svaret.

- På mindre end tre uger har vi fået 7000 henvendelser på Forsvarets nye rekrutteringskampagne. Sidste år havde vi 3000 henvendelser på alle vores kampagner, fortalte Carsten Vejre.