[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Rullemarie er blevet hvermandseje. En af dem afgik ved døden, under stor opmærksomhed, da hun i sommer blev sendt ind til en selvmordstruet mand. Den velkendte bomberobot har løst mange opgaver. Nu har hun fået en lillesøster, som kan supplere hendes talenter. Sammen udgør de et stærkt team.

Mindre men mere fleksibel
Den nye robot er langt mere fleksibel. Den kan "foldes ud" så den opnår en højde, så den kan nå op på f.eks. en hattehylde i et tog, udstyres med en lille kanon til f.eks. vandskud og så kan den køre hurtigere end Rullemarie.

Når den nye robot er pakket sammen, kan den være i bombebilerne sammen med storesøster og de to robotter bruger samme styresignal, så ammunitionsrydderne kan bruge begge robotter på samme tid.
At den nye robot er produceret af det samme firma, betyder også at der ikke har været det store behov for ekstra uddannelse af brugere og mekanikere.

Dækker et gammelt behov
Tidligere har det været nødvendigt at sende mænd i bombedragter ind på svært tilgængelige steder f.eks. mellem sæderne i en bus. Det er ikke nødvendigt længere, for nu kan den nye robot komme til.
Robotten er et supplement til Rullemarie, så hun skal ikke skiftes ud.
TeleMAX tages i brug nu.

Yderligere tekniske informationer kan læses her