[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Nu hygger de sig og får god mad på Station Nord. Siriuspatruljen er sneet inde i en voldsom snestorm og regner først med at tage sydpå i løbet af weekenden. For tre dage siden sad de i en hytte på Kilen. Det sværmede med isbjørne omkring dem. En gammel han var særlig nærgående.
"Den var ligeglad", siger slædepatruljens ældstemand Thomas Hansen. I ti minutter stod den lige foran hytten, indtil den blev skræmt væk af patruljens signalpistol. De andre isbjørne var mere behagelige gæster. Højdepunktet var en mor med en nyfødt unge på størrelse med en hundehvalp, der gik forbi hytten på Kilen

Tre dage
Kilen ligger 80 kilometer i fugleflugtslinje fra Station Nord. Den første del af turen var besværlig, da de måtte rejse over land.
Heldigvis blev havisen farbar og de kunne fortsætte langs kysten. Det var også nødvendigt at sætte tempoet op, for slædepatruljen havde allerede modtaget den truende melding om snestorm.
Dagen før ankomsten til Station Nord tilbagelagde de 70 kilometer. De sidste 30 kilometer tog de om natten. De vandt kapløbet med snestormen og kom til Station Nord torsdag formiddag, mens den først ramte om aftenen.