[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Danish Deployable Communications and Information System Module A (DCM), i daglig tale det danske signalteam, er efter en lang og til tider besværlig rejse kommet til International Security Assistance Force (ISAF) i Afghanistan. Signalteamet er fordelt på Bagram Airfield, i hovedkvarteret i Kabul og på Kandahar Airfield.
 
Der skal altid være hul igennem til generalerne i Europa
De 33 soldater skal sikre, at der altid er forbindelse mellem NATO-hovedkvartererne i Europa og missionen i Afghanistan. Det er DCM-kompagniets opgave. Soldaterne er del af en hollandsk ledet signalbataljon, som er direkte under NATO-kommando. DCM-kompagniet har 15 mand i lejren ved Kandahar lufthavn, 13 mand i hovedkvarteret i Kabul og 5 mand i lejren ved  lufthavnen i Bagram.

Servicevirksomhed
DCM-kompagniet en slags Sonofon eller TDC, som i stedet for at arbejde med kabler, sørger for at satellitforbindelsen er intakt. Hvis officererne i Kandahar, Bagram eller Kabul får problemer med telefoner eller internetforbindelsen, er det også folkene fra DCM-kompagniet, der får tingene til at glide igen.

Erfarne folk
Det er nu fjerde gang DCM-kompagniet er i Afghanistan. De første gange sad kompagniets folk blot i hovedkvarteret i Kabul, men i takt med at NATO har udvidet operationerne til hele landet, er der også blevet brug for de IT-kyndige soldater i Bagram og Kandahar.

Læs seniorsergent Allan Poulsen´s beretning om DCM-kompagniets lange rejse til Afghanistan på HOK´s hjemmeside.