[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Fodpatrulje betyder, at den ene patruljemand sammen med en hund forlader makkeren, for til fods at søge nye veje at køre med slæden. Denne gang var det Hansi, der søgte op over et fjeld og ind i en anden dal.

Hansi gik 28 kilometer på 7 timer og fik afklaret, at ruten var ”køreklar”. Det betyder, at dalen kan patruljeres ved at køre igennem den, og ikke ved at køre ind i den og derefter ud igen. Den anden patruljemand Mads ventede så imens med resten af hundeflokken på, at ”fodpatruljen” vendte tilbage.


Mads og hundene

Hundene er i fin form efter en måned på farten - ”helt på toppen”, som Mads udtrykker det. Der har ikke været problemer med moskusokser som i sidste uge, selv om der er rigtig mange i det område, der er kørt igennem.

Det meste af ugen har vejret været fint, højtryk med omkring -30 grader. Lige nu har vejret dog ændret sig og er noget dårligere. Så dårligt at patruljen overvejer at tage en ”liggedag”. En liggedag betyder virkelig dårlig vejr. Man bliver i teltet, til vejret arter sig bedre igen, og man kan komme videre. Siden sidste uge har patruljen kørt 160 km og befinder sig 70 km nordvest for Daneborg.

Det har også i ugens løb været nødvendigt at passere en gletscher. Det kan være en besværlig affære. Det var nødvendigt at tage noget af godset på slæden af og bære det over gletscheren. I det her tilfælde kom man så kun ca. en kilometer frem på fire timer. Nu satser slædehold 2 på at være tilbage i Daneborg indenfor den næste uge, men intet er sikkert.