[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Slædehold to har nu kørt cirka 300 kilometer, siden anden del af forårspatruljeringen startede.
Det fryser 15 grader her til morgen, og de har tilbragt natten i en hytte.

Holdet befinder sig i Dove Bugt cirka 100 km sydvest for Danmarkshavn.

      

Vejrfaste dage
Halvdårligt vejr, blød sne og et par landoverkørsler har gjort kørslen besværlig. Holdet har de sidste 14 dage haft fire vejrfaste dage. En vejrfast dag er en dag, hvor vejr og føre er for dårligt til køre.
Patruljemand Thomas fortæller, at så tidligt på turen er det en god ide at spare lidt på fuel og mad. Man ved jo aldrig, hvad den nærmeste fremtid bringer. Så det er bare at blive i soveposen med en god bog.


    
     Zzzzzz...

Hunde og materiel
Materielet fungerer upåklageligt, og det gør hundene også. Thomas fortæller dog, at hvis det halvdårlige vejr og føret med skorpesne fortsætter, kan hundenes ben og poter tage skade. Skorpesne er blød sne med en tynd, frossen skorpe ovenpå. Det betyder, at hundene træder igennem skorpen, hvor kanterne så slider på hundenes ben og poter.
Der har endnu ikke være skader, men fortsætter den type sneføre, kan der smøres med salve. Men til sidst går der hul, primært bag på forbenene, og så skal der monteres potesokker, for at såret kan få fred. Det hæmmer selvfølgelig hunde og fremfærd.

Fremad!
Nu kommer der en længere, lige etape. Den næste tid skal der køres 300 km stik mod nord. Vi hører, om vejret vil det, fra Sirius slædehold to i næste uge.