[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Julen er så småt begyndt i butikkerne med klejner og kravlenisser. Og selv om mange måske synes, at det er lige lovligt tidligt at gå i gang med juleriet her i november, så skal de pårørende til soldaterne ude i missionerne allerede nu til at finde ønskesedlerne frem, hvis gaven skal nå frem til juleaften.

Får pakkerne frem
DANILOG i Vordingborg sørger for at sende posten ud til soldaterne. Her gør de alt for at få pakkerne frem til juleaften, også dem, der bliver afleveret for sent.
- Vi prøver at få dem ud, men vi kan ikke garantere noget efter den sidste frist. Julepakkerne kan risikere at strande i Kabul eller Kandhahar på grund af dårligt vejr, siger chefsergent Steen Drews, leder af transportelementet.
Det er også derfor, at tidsfristen for indlevering af julepost allerede er den 28. november, hvis den skal til Chaghcharan i Afghanisten. Til de øvrige missioner ligger den sidste frist fra den 3. til den 6. december.

Småkager og sprayflasker
Med fare for at afsløre indholdet i julepakkerne, tør Steen Drews godt sige, at nogle af de mest populære ting er hjemmebagte småkager og slik. Han råder de pårørende til at sende små ting som DVD-film og bøger.
- Der kommer ind imellem kæmpestore pakker. Vi kan sagtens få dem derud, men jeg tænker bare på den stakkels mand, der også skal have den med hjem, siger Steen Drews.
Alt hvad man normalt ikke må have med i et fly, som spray- og trykdåser, må man heller ikke sende.
- Jeg har haft pakker, der indeholdt gas til lightere. Det er meget forbudt, understreger Steen Drews, der kan se frem til to meget travle måneder på arbejdet.

Pårørende kan finde den sidste frist for indlevering af julepost her