[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Her midt i juni tilbagelægger Siriuspatruljens seks slædehold den sidste strækning til Danneborg på godt 100 km. Græsset er for alvor begyndt at spire. Snespurvene har man kunne se og høre længe, og nu er de sikre sommerbebuder – gæssene – også kommet.
På denne tid af året ligger der kun et tyndt lag blødt sne tilbage. Og isen er vandtrukken dvs. at den har en konsistens som slush ice. På vej gennem en dal må mænd, hunde og slæder uden om eller gennem søer og elve af smeltevand. Visse steder på ruten er sneen helt væk, og man kører på sten, grus og sand. Det er hårdt for hundene, men præmien er frisk sælkød og tre-fire måneders sommerferie, når man når frem til Danneborg.

Slutter ringen
Når Siriuspatruljens seks slædeholdene kommer ind til Danneborg, skal man til tasterne. Holdene skal aflægge rejserapport om turens oplevelser og observationer. Så snart det sidste punktum er sat, tager man ud for at skyde sæler, inden de forsvinder ud i vandet med den smeltende is. På Danneborg løber 10 nye hundehvalpe rundt klar til næste vinters slædespand. En af sommeren vigtige aktiviteter bliver at pakke forsyninger af menneske- og hundemad samt brandstof til depoterne. I løbet af sommeren bliver forsyningerne sejlet og fløjet ud på patruljens rute – og ringen er sluttet.