[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Frigivelsen fandt sted i går klokken 16.25. Den franske korvet BLAISON eskorterer nu de frigivne danske søfolk og DANICA WHITE til sikker havn.

En søofficer har sammen med en repræsentant fra Udenrigsministeriet været om bord på den franske korvet BLAISON med henblik på at bistå besætning og skib umiddelbart efter DANICA WHITEs frigivelse. Desuden har søværnet siden 5. juni haft en forbindelsesofficer i hovedkvarteret for Task Force 150 i Bahrain. Task Force 150 er en international flådestyrke, som opererer i området ud fra Afrikas Horn. Flådestyrken består af 7 skibe fra henholdsvis USA (3), Frankrig (2), Tyskland (1) og Pakistan (1).

Task Force 150 hjalp
De to søofficerer har først og fremmest været bindeled til Task Force 150. Med forbindelsesofficererne på plads i hovedkvarteret og på korvetten BLAISON, der er en del af Task Force 150, har det været lettere at få formidlet, hvilken støtte der var behov for efter frigivelsen. Derudover har Task Force 150 løbende leveret et opdateret og meget vigtigt situationsbillede til de danske myndigheder.

Læs mere om afslutningen på kapringen på udenrigsministeriets hjemmeside her.