[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

En krigsforbryder gemmer sig i en lille mellemøstlig landsby. Danske styrker skal hente ham ud og i hast få ham bragt til krigsforbryderdomstolen i Haag. Det kunne være en af de opgaver, danske soldater bliver sat på ude i verden. Men i dette tilfælde ligger den lille landsby på Flyvestation Karup. Situationen er et af scenarierne, når Forsvaret den 23. august holder opvisning på Flyvestation Karup. Forsvarschefens Sikkerhedspolitisk Kursus (SIKU) 2007 hedder opvisningen, og her vil Forsvaret vise, hvad de kan, i operationer der ligner de situationer, danske soldater møder ude i verden.

Terrorangreb i Danmark
Det er ikke kun på operationer langt fra Danmark, at danske soldater kan løse opgaver. Da en fiktiv serie af terroranslag ryster Danmark, må hjemmeværnet indsættes. I denne opvisning vil styrker, fra både hær- og flyverhjemmeværnet demonstrere, hvilke opgaver de kan løse. De vil vise, hvordan de beskytter VIP’er og installationer ved under et terrorangreb på Danmark.

De forskellige opvisninger på Forsvarschefens Sikkerhedspolitiske Kursus har til formålet at vise meningsdannere og politikere, hvad det danske forsvar kan løse af opgaver. Både i indland og udland. SIKU afholdes en gang årligt og tilskuerne vil primært bestå af folk fra Forsvarsudvalget, InterForce, Mars & Merkur, attachéer samt enheder fra Hæren og Flyvevåbnet. Under opvisningerne vil både kampvogne, artilleri, F-16 fly og helikoptere deltage. Efterfølgende vil hæren og flyvevåbenets materiel blive vist frem på en udstilling.