[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

De 33 soldater skal sikre, at der altid er forbindelse mellem NATO-hovedkvartererne i Europa og missionen i Afghanistan. Det er DCM-kompagniets opgave. Soldaterne er del af en hollandsk ledet signalbataljon, som er direkte under NATO-kommando. DCM-kompagniet har 15 mand i lejren ved Kandahar lufthavn, 13 mand i hovedkvarteret i Kabul og 5 mand i lejren ved lufthavnen i Bagram. De har været på plads siden midten af august.

-Mine soldater er en slags Sonofon eller TDC, som i stedet for at arbejde med kabler sørger for at satellitforbindelsen er intakt. Hvis officererne i Kandahar, Bagram eller Kabul får problemer med telefoner eller internetforbindelsen, er det også folkene fra DCM-kompagniet, der får tingene til at glide igen, siger næstkommanderende Jens P. Schmidt.

Erfarne folk
Det er nu fjerde gang DCM-kompagniet er i Afghanistan. De første gange sad kompagniets folk blot i hovedkvarteret i Kabul, men i takt med at NATO har udvidet operationerne til hele landet, er der også blevet brug for de IT-kyndige soldater i Bagram og Kandahar.

Resten af DCM-kompagniet, det vil sige ti mand, er i øjeblikket i Norge og deltager i den store flyvevåbensøvelse Bold Avenger. Ved at deltage i øvelsen holder soldaterne formen ved lige, hvilket er vigtigt, fordi kompagniet er i højt beredskab. 
DCM betyder Deployable Communication Module.