[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Soldaterne var indsat i Upper Gereshk Valley i det sydlige Afghanistan med spejdereskadronen, der kommer fra Gardehusarregimentet i Slagelse, da de blev ramt.

De danske soldater blev straks evakueret med helikopter til Camp Bastion. Efter ankomst til felthospitalet blev de af lægerne erklæret døde.

De pårørende er underrettet. Forsvaret kan kun oplyse navnene på de dræbte, hvis de pårørende ønsker det.

Den danske kampgruppe opererer i Upper Gereshk Valley for at sikre og støtte den igangværende genopbygning af området. Det er den danske styrkes mål at forhindre, at Taleban sætter sig fast i området.

- Det er med dyb beklagelse, jeg modtog beskeden om, at to danske soldater har mistet livet i Afghanistan. Hele vores fokus vil nu være rettet mod at støtte de pårørende til de dræbte i denne vanskelige stund, siger forsvarschef, Jesper Helsø, der understreger, at de danske soldaters indsats nytter:

- Det er hævet over enhver tvivl, at soldaternes indsats nytter. I den tid, hvor danske soldater sammen med NATO har opereret i Afghanistan er der langsomt men sikkert sket fremskridt i landet.  
 
Der er på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger. Når disse foreligger, vil de blive lagt på Hærens Operative Kommandos Hjemmeside.