[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Ulykkeligvis er to danske soldater blevet dræbt under kamphandlinger i Helmand provinsen i det sydlige Afghanistan.

Tidligt onsdag aften dansk tid udbrød der kamphandlinger mellem de danske styrker og Taleban i Upper Geresk Valley. Herunder blev to soldater fra Den Kongelige Livgarde dræbt.

De to dræbte er den 24-årige konstabel Mikkel Keil Sørensen og den 22-årige konstabel Thorbjørn Ole Reese, der begge tilhørte den lette opklaringssektion i det mekaniserede infanterikompagni.

De pårørende er blevet underrettet.

En soldat fra Den Kongelige Livgarde blev ved samme lejlighed såret. Han er uden for livsfare og har selv kunnet ringe hjem for at underrette sine pårørende.

- Det er forfærdeligt at tænke på, at der nu sidder familier hvis verden er styrtet i grus. To danske soldater har betalt den højeste pris i deres arbejde for at hjælpe den afghanske befolkning til en bedre fremtid. Mine tanker går i denne svære tid især til deres familier, men også til deres kolleger, der har mistet gode kammerater. Mine tanker går også til den sårede soldat og hans familie, der i øjeblikket også gennemlever nogle meget svære timer siger forsvarschef Jesper Helsø.

Forsvaret vil sørge for, at familierne får al den støtte, de har behov for.

Sagen kan følges på Hærens Operative Kommandos hjemmeside.