[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Mange mennesker har travlt under DANEX 07, og folkene i FLS (Forward Logistics Site) på Flådestation Korsør er ingen undtagelse. En del af de skibe der deltager i øvelsen, har brug for nye reservedele, reparation af teknikken eller helt andre ting.

I dag har Peter Tordenskiold ligget i Korsør, Makrelen i Kalundborg og Absalon et sted ud for Sjællands Odde og ventet på at blive fikset, så de kunne sejle videre og fortsætte deres deltagelse i DANEX 07.

Dobbelt så mange opgaver
-Vores opgaver er som de plejer. Vi tager os af alt, hvad der hedder handling af PMC (Personel, mail og cargo). Desuden tager vi os af skibene, hvis de får problemer, finder vi de mennesker og reservedele, der skal til for at få det løst hurtigst muligt, siger Jes Hansen. Han sidder i FLS under DANEX 07 og er afdelingsleder ved OPLOG Korsør.

I år har FLS på Flådestation Korsør indtil nu haft dobbelt så mange LOGREQ’s (Logistic Request) som tidligere år. Siden DANEX 07 begyndte har FLS haft 127 LOGREQ’s.

-Vi har meget travlt. Aldrig har vi haft så travlt under en øvelse, som vi har lige nu, siger Jes Hansen. Hans forsigtige bud på, hvorfor så mange skibe har brug for hjælp er, at forsvaret ikke har reservedele nok på hylderne, og man derfor må tage fra andre skibe.

De reservedele, der tages fra andre skibe er slidte og går derfor hurtigt i stykker igen. Tirsdag slutter DANEX 07 og indtil da vil FLS have rygende travlt.

-Vores arbejdsbyrde bliver nøjagtig lige så stor under resten af DANEX 07, som den har været de sidste 14 dage, vurderer Jes Hansen.