[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Da transportskibet Tor Anglia i går morges lagde til i Aalborg og spyttede containere og køretøjer ud på havnen, var det kulminationen på en omfattede transportopgave. På en gang er der flyttet materiel fra Irak til Danmark, fra Irak til Afghanistan og fra Danmark til både Irak og Afghanistan. Siden juni har soldater fra det Danske Internationale Logistikcenter (DANILOG) været travlt beskæftiget med at planlægge, udføre og kontrollere den store flytteoperation.
- Særligt i den første halvdel af august var der tæt trafik, og der foregik mange ting på samme tid. Vi lastede fly og skibe i Kuwait samtidig med, at vi havde transporter på landevejene i Pakistan. Folkene har arbejdet døgnet rundt og ofte i temperaturer på mellem 40 og 50 grader, beretter major Peter Michael Floridon fra DANILOG, der betegner den samlede operation som udfordrende.

Hurtigt videre
De 280 containere og 160 køretøjer der ankom i går har været undervejs fra Kuwait i 23 dage. På havnen i Aalborg stod mere end 50 soldater klar til at køre materiellet fra borde, og de flyttede i løbet af dagen en stor del containerne til Flyvestation Aalborg, mens mange af de slidte og støvede køretøjer blev kørt direkte videre til forskellige tjenestesteder. Soldaterne flytter resten af materiellet til flyvestationen i dag, og i løbet af næste uge er også containerne sendt videre til deres endelige destinationer.
- Vi flytter materiellet til flyvestationen og bruger vores egne transportmidler for at minimere udgifterne, fortæller major Peter Michael Floridon fra det Danske Internationale Logistik Center (DANILOG).

Alt efter planen
Inden Tor Anglia sejlede materiel fra Kuwait til Danmark, fragtede skibet 130 containere fra Kuwait til Pakistan med det materiel, der skulle direkte fra den Irak til Afghanistan. Og den sidste del af materiellet fra Irak bliver sendt med fly til Afghanistan i denne uge. Dermed er den store flytteoperation ved at være gennemført.
- Alt er forløbet som det skulle. Men du må ikke spørge mig hvorfor, griner Floridon.