[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Kosovos premierminister Agim Ceku meldte tidligere på ugen ud, at Kosovo vil erklære sig selvstændigt på den albanske nationaldag: d. 28. november.
På samme tid pågår forhandlingerne om selvstyreområdets fremtid stadig, og hverken Serbien eller Rusland støtter et selvstændigt Kosovo.
Der skal være lokal- og præsidentvalg i Serbien til oktober og FN varsler parlamentsvalg i Kosovo til november.
Der er stadig mange uafklarede spørgsmål og konflikter i Balkan-området.
Meldingen fra de danske soldater i Kosovo er, at det er svært at forudsige, hvilke reaktioner den overordnede politiske situation vil afføde blandt borgerne. Der er derfor øget behov for at soldaterne kommer ud i alle afkroge og forsikrer indbyggerne om, at KFOR nok skal passe på alle - uanset tilhørsforhold.
Soldaternes øgede aktivitet giver samtidig mulighed for at hjælpe med at begrænse skaderne fra en anden ukontrollerbar spiller; den værste hedebølge i flere årtier.

Hverdagens problemer i den ekstreme varme
Lige nu er både de albanske og serbiske borgere i Kosovo mest optaget af den hverdag og de rammer, det ekstreme vejr skaber for dem. Dagene byder på varmegrader over 40. Der er omfattende vandmangel og de danske soldater assisterer ved voldsomme skovbrande i området samt kører vand ud til fjerntliggende landsbyer i tørkeramte områder.

Læs den seneste beretning fra soldaternes hverdag i Kosovo.