[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Selvom der er langt hjem til Danmark, er soldaterne ude i missionerne ikke blevet snydt for at kunne afgive deres stemme til det danske folketingsvalg. I Heldet i Irak og Camp Olaf Rye i Kroatien er der blevet bygget stemmebokse, og på Kandahar Airfield i Afghanistan har soldaterne sat deres kryds i den telefonboks, de normalt ringer hjem fra. I Camp Bastion i det sydlige Afghanistan stemte soldaterne i et telt.
- Alle har taget valget med et smil, men det har da været en lidt speciel situation. Normalt er de valgtilforordnede søde pensionister, men her har det altså været bevæbnede soldater, siger S. Heise, presse- og informationsofficer ved Heldet i Irak.
Allerede i august måned sendte Forsvaret valgmateriale ud, men det er altså først nu, at det er blevet brugt.

Høj valgdeltagelse
Overalt ude i missionerne meldes der er tårnhøj deltagelse i folketingsvalget.
- Vi har haft en stemmeprocent på 88. Det synes vi, er utroligt flot, siger major Erling Andersen, chef for administrationsektionen i Camp Olaf Rye i Kosovo.
Men endnu flottere resultat kan Heldet i Irak præsteret. Der har alle stemt. Det gælder også for de omkring hundrede soldater, der har afgivet deres stemme på Kandahar Airfield i Afghanistan. Og om bord på inspektionsskibet Thetis i det nordatlantiske har 72 ud af 77 stemmeberettigede afgivet deres stemme.

Stemmesedlerne er hjemme
Soldaterne i missionerne har stemt i god tid, sådan at stemmesedler med sikkerhed har kunnet nå hjem til Danmark. Forseglet og med kurer er de blevet fragtet hjem til DANILOG i Vordingborg. Så nu mangler vi andre herhjemme blot at sætte vores kryds den 13. november, før stemmesedlerne ude fra missionsområderne kan indgå i optællingen.

Se indslag om valghandlingerne i Kandahar Airfield her