[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Sømændene stod på rad og række i gennemblødte hvide uniformer. Admiralen holdt tale og familien så stolt til, da besætningen blev hædret for indsatsen i FN missionen UNIFIL ud for Libanons kyst.
Inden skibet lagde til kaj havde søværnets tamburkorps spillet for de spændt ventende familier og venner.

Ravnen, Glenten og Viben
De seneste 11 måneder har søværnet bidraget til den maritime FN-styrke i Middelhavet. Bidraget startede med Glenten og Ravnen, som blev afløst af Viben i december 2006. Besætningen har skiftet hver tredje måned og udover bidraget på havet, har der været et logistisk team på Cypern, som har støttet skibene.

Glæde og stolthed
Da Viben dukkede op i horisonten vækkede det stor begejstring blandt de ventende familiemedlemmer. I det skibet lagde til kaj på Flådestation Korsør, væltede regnen ned. Den sidste danske sommedag viste sig ikke var sin bedste side og gennemblødte de hvide uniformer.
Men det satte ingen skår i gensynsglæden. Glædestårer blandede sig med regnen og varme knus og glade gensynshilsener blev udvekslet.
Besætninger fra både Skaden, Viben og det logistiske støtteelement deltog i paraden og modtog admiralens ros.

- I det her vejr kan Middelhavssejlere vist næsten ønske sig sydpå igen, spøgte Niels Wang og fortsatte:
- I har til fulde levet op til mine forventninger, og vi har vist at søværnet er i stand til at løfte en international operation med egne midler. Mit mål er, at erfaringerne fra denne operation skal komme hele søværnet til gode.

Den martime del af UNIFIL-missionen fortsætter uden dansk bidrag.