[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Jari Nielsen

- Det var en kæmpe succes, og vi har stort set kun fået positive tilbagemeldinger fra de besøgende, siger chefsergent Benny Johansen, projektleder for kulturnatten ved Forsvarskommandoen, om kulturnatten, hvor de besøgende kunne få et indblik i, hvad der rører sig i Forsvaret.

I Kuglegården på Holmen var der blevet bygget en lejr magen til dem, som de danske soldater i Afghanistan bor i, komplet med containere, telte og et såkaldt tyskertårn, som overvågede området. Desuden var en række militære køretøjer, blandt andre en Piranha, en Eagle 4 og et af Hærens nye infanterikampkøretøjer, blevet parkeret i dagens anledning. De var især populære blandt børnene, som kunne få lov at sidde i dem.

Også bomberobotten Rullemarie, som fra kontrolvognen blev dirigeret rundt på pladsen for at dele bolcher ud, var et populært indslag. Gæsterne kunne købe mad i kantinen, men mange greb også chancen for at prøvesmage en feltration. Alt i alt blev der fortæret mere end 200 rationer.

Søværnets Tamburkorps sang og spillede, og Hesteskadronen fra Gardehusarregimentet viste de flotte heste frem.

- De medvirkende fra Gardehusarregimentet og Ingeniørregimentet synes, det var spændende, at der kom nogen og så hvad de arbejdede med, fortæller Benny Johansen, som selv synes, at arrangementet var sjovt at være med til.

11 militære veteranbiler fra Gardehusarregimentets Veteran Panser og Køretøjsforening transporterede i fast rutefart gæsterne mellem Kuglegården og Nyholm, hvor mastekranen, Fregatten Peder Skram og ubåden Sælen holdt åbent hus.

Du kan se indslag fra kulturnat i Kuglegården på www.forsvarskanalen.dk


Der blev prøvesmagt mere end 200 feltrationer.


Gardehusarregimentets Hesteskadron i Kuglegården