[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

At ABSALON udsendelse bliver forlænget i operationsområdet, tager vi selvfølgelig som en meget positiv anerkendelse af ABSALONs indsats", siger chefen for Søværnets Operative Kommando, kontreadmiral Nils Wang.

Forlængelsen af ABSALON i Aden-bugten har naturligt indflydelse på den aktivitet, der ellers var planlagt for henholdsvis skibet og besætningen.

"De to besætninger på ABSALON klassen har begge været spændt hårdt for. Det er selvfølgelig aldrig sjovt at få ændret sine planer, men den opgave, som besætningerne udfører, er en opgave, de udfører for Danmark, og som vi kan være meget stolte af", slutter Nils Wang.

Der foretages besætningsskift på ABSALON i slutningen af januar 2009. Den besætning, der flyver ned og afløser nuværende besætning, er den besætning, der kom hjem i begyndelsen af november 2008.

Forlængelsen af ABSALONs indsættelse i Aden-bugten betyder, at besætningens planer er blevet ændret flere gange, men de ændrede planer er af operativ karakter, hvilket vil sige, at man er gået fra én type opgave til en anden. Aktivitetsperioderne er tilnærmelsesvis inden for oprindelig planlagt sejladsperiode.


Kilde: SOK