[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Line Lærkholm-Bengtsen

Lad badedyret blive hjemme! Så enkelt lyder rådet til de mange, der holder ferie ved de danske kyster. Rådet kommer fra Forsvarets redningsberedskab.
– Det er ikke kun de oppustelige badedyr, der skal blive hjemme. Det skal luftmadrasser og små gummibåde også, anbefaler kaptajnløjtnant Søren Post Pedersen fra Søværnets Operative Kommando.

Journalister i luften
For at få det livsvigtige budskab ud til så mange som muligt, har Forsvaret allieret sig med den danske presse og inviteret til temadag om badesikkerhed og søredning. Hele dagen tirsdag har journalister og fotografer været i luften over Svendborg for at se, hvordan uheldige og uforsigtige sejlere og badende kan blive reddet op af vandet.

Redningsdemo
Svendborgs rekreative område Christiansminde er scene for temadagen. Her viser Forsvarets helikoptere, hvordan det går til, når nødstedte reddes i sikkerhed.

Pressen og feriefolket har desuden mulighed for at opleve, hvordan Falck rykker ud med deres hurtiggående gummibåde eller hvordan Svendborgs brandfolk slukker brand om bord på fritidsbåde eller i campingvogne. En vigtig del af redningsberedskabet er Marinehjemmeværnet. De frivillige marinehjemmeværnsfolk er med i Svendborg for at demonstrere, hvordan deres kuttere deltager i Forsvarets rednings- og eftersøgningsoperationer