[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af journalist Kim Vibe Michelsen.

25 soldater fra Oksbøl lejren tog onsdag af sted til Helmand-provinsen i det sydlige Afghanistan. Her skal de i de næste to måneder hjælpe deres udsendte kammerater med bevogtningsopgaver, mens mange af dem er hjemme på orlov.

”Det har været en hektisk tid, men målet med uddannelsen er nået,” slog chefen for 1. Artilleriafdeling, oberstløjtnant K.B. Jensen, fast i sin tale til soldaterne.

Soldaterne har trænet hårdt de sidste 14 dage for at gøre sig helt klar til at komme af sted, da de er blevet sendt af sted med kun tre ugers varsel.


Bevogtningsdelingen skal være i Afghanistan frem til slutningen af juni måned.

Bevogte Price
I Afghanistan skal de dog ikke umiddelbart i kamp. De skal derimod stå for bevogtningsopgaver i Price, der er en fremskudt operationsbase ved byen Gereshk.
Det skal de gøre i de næste ni uger, mens bataljonen i Helmand har soldater hjemme på orlov.

Selvom det ikke er meningen, at afløsningsholdet skal på patruljer i kampzonen, betyder det ikke, at indsatsen er mindre vigtig, for afløsningen betyder, at bataljonen kan fastholde sit høje aktivitetsniveau, selvom der er soldater hjemme på orlov.

”Jeres bidrag er væsentligt for den samlede opgaveløsning,” sagde brigadegeneral Peter Bartram, der er chef for 1. Brigade, til soldaterne og de forsamlede pårørende.


Parade onsdag klokken 11. Busafgang til Kastrup klokken 12. Og derfra med fly til Afghanistan. Soldaterne er hjemme igen om ni uger.