[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

De gik tilfredse hjem fra auktionspladsen i Hjørring. Såvel kunderne som materielmester Jens Grøntved fra Forsvarets Materieltjeneste var glade for de mange handler, som gav en omsætning på 8,3 millioner. Til auktionen var der cirka 100 flere genstande til salg end ved forrige auktion, hvor omsætningen dog var større. Det skyldes, at der dengang var lidt flere attraktive genstande til salg.
 
Overraskende efterspørgsel
Men selvom man ikke altid kan have de genstande på auktion, som køberne helst vil have fingrene i, så kan man blive overrasket.

- Vi havde to orlogskuttere med og de indbragte 1,6 millioner kroner. En marinehjemmeværnskutter gav 650.000 kroner, og det lille stationsfartøj MAS2 indbragte 180.000 kroner. Priserne kom som en overraskelse, da tidligere solgte fartøjer af samme klasse, blev solgt for en brøkdel af de beløb. Men vi var heldige at have flere potentielle købere på denne auktion, siger materielmester Jens Grøntved.

To forskellige købere fra Faaborg havde højste bud på en orlogskutter og en marinehjemmeværnskutter, mens den anden orlogskutter blev købt af en mand fra Lemvig. Køberen af stationsfartøjet MAS2 var fra Grønland.
 

Stor opgave
På auktionen blev der også solgt en del gamle personvogne og lastbiler, og da man på det seneste har fået flere og flere genstande til auktionen, er opgaven blev stor. Det kræver sit af auktionarius og medarbejderne, der overvejer at annoncere til en bredere kreds, så man kan få endnu flere potentielle købere til den i forvejen succesfulde auktion. De næste auktioner finder sted 29. april og 7. oktober næste år.
 

Kilde: Forsvarets Materieltjeneste