[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Når danske kvinder fylder 18 får de en invitation til Forsvarets Dag, der før i tiden blev kaldt session. Den ender i al for mange tilfælde i papirkurven. Det skal arrangementer som tirsdagens besøg hos Livgarden lave om på.
– Idéen er at pigerne får en blød tilvænning til Forsvaret, i stedet for at Forsvarets Dag bliver deres første møde med militæret, siger Søren Carstensen fra Forsvarets Rekruttering. I sidste ende håber han på at initiativet får endnu flere kvinder til at trække i uniformen.

På garderkasernen i Høvelte blev pigerne mødt af en kvindelig sergent, overkonstabel samt to værnepligtige. Der var både tid til at snakke med de kvindelige ansatte, til at komme på feltbesøg hos stabskompagni, prøve exercits samt få en køretur i en pansret mandskabsvogn og en brandbil.
– Først var de meget fnisende og talte om, at nu skulle de se på nogle flotte mænd, men i løbet dagen blev Forsvaret afmystificeret, fortæller Søren Carstensen. Da besøget var overstået var reaktionerne fra pigerne positive.
– De var meget begejstrede og kede af at dagen var slut. Mange var skuffede over de ikke fik tid til at prøve skydesimulatoren, beretter Søren Carstensen. Se billeder fra pigernes dag i Høvelte på denne facebookgruppe

Arrangementet på garderkasernen i Høvelte er en del af et pilotprojekt som Forsvarets Rekruttering kører. I Slagelse har Gardehusarregimentet også haft succes med at invitere gymnasiepiger på besøg og det er sandsynligt, at man snart vil se lignende arrangementer på alle landets kaserner.

Næste besøg på garderkasernen i Høvelte bliver 14. oktober, 13. januar og 10. marts. Piger i alderen fra 16-18 kan tilmelde sig via dette link hos Forsvarets Rekruttering