[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

De spanske myndigheder tog med tak imod tilbudet, da Skaden i går eftermiddags tilbød sin assistance til en redningsaktion ud for den spanske nordvestkyst. Fra broen havde besætningen iagttaget en redningshelikopter, der fløj tæt inde ved klipperne på den forrevne kyst.

Skaden var det første skib i området, og klokken 15.03 blev Skadens gummibåd sat i vandet og sejlede ind mod kysten, hvor store bølger slog mod klipperne.

Eftersøgningen drejede sig om en 20-årig mand. Under en bjergbestigning havde han mistet fodfæstet og var styrtet i havet. Skønt redningsmandskab på bjergsiden havde lokaliseret stedet, hvor den unge mand forsvandt, var det på grund af de kraftige dønninger ikke muligt for Skaden at sætte en dykker ud for at lede efter den forsvundne under havoverfladen.

Et spansk dykkerteam bjærgede senere den 20-årige, der lå druknet inde under klipperne. Aktionen blev herefter afblæst klokken 17.47.

Chef på Skaden, kaptajnløjtnant Lars B.R. Nielsen, siger om aktionen:

- Vi vil jo allerhelst finde den eftersøgte i live, når vi deltager i en redningsaktion. Men i dette tilfælde var det klart fra starten, at der ikke var meget håb. Manden var faldet 20-30 meter ned og var sandsynligvis allerede slået bevidstløs, da han ramte vandoverfladen.

(Kilde: Søværnets Operative Kommando)