[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Pressesektionen, ISAF 6

Den afghanske by Gereshk med 50.000- 60.000 indbyggere har nu fået sin egen radiostation. Der har ganske vist været sendt lokalradio i området i et halvt års tid, men nu er radioen blevet rigtig afghansk.

Det er de danske styrker i Helmand, der har lavet radiostationen, og mandag tog den første skridt i retning mod at blive en almindelig civil, uafhængig radiostation.
- Hidtil har det været os i den danske bataljon, der på bedste husmands-manér har forsøgt at lave radio med hjælp fra vore tolke. Nu er det en afghaner, der står for tilrettelæggelsen, og på et tidspunkt skulle radioen gerne kunne stå helt på egne ben, så vi heller ikke behøver at hjælpe med det tekniske, siger Søren Dieckmann, som er chef for den sektion i den danske bataljon, der skal informere lokalbefolkningen.

Han understreger, at det ikke er propaganda hans afdeling beskæftiger sig med.
- Propaganda er at pådutte folk bestemte meninger. Det er det, Taleban laver. Vi giver folk informationer, så de selv kan danne sig en mening og handle ud fra det. Det er jo derfor, at det falder helt naturligt, at vores radiostation skal udvikle sig til en almindelig fri radiostation. Vi forventer selvfølgelig, at vore budskaber om, hvad vi foretager os og hvorfor, fortsat bliver bragt i radioen. Det er informationer, lokalbefolkningen har brug for, og så er det naturligt, at radioen bringer dem, siger Søren.

Læs hele historien her.

Kilde: Hærens Operative Kommando