[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

AFGHANISTAN: Tidligt fredag morgen påkørte en kampvogn fra den danske kampvognsdeling LOKE en mine eller improviseret sprængladning (IED). LOKE delingen assisterede afghanske soldater samt deres britiske og amerikanske rådgivere, som var kommet under beskydning i ørkenen nord for FOB Attal – den nordligste base i det danske ansvarsområde.

LOKE delingen var på vej fra Forward Operating Base (FOB) Armadillo for at assistere afghanske soldater samt deres britiske og amerikanske rådgivere, som var kommet under beskydning i ørkenen nord for FOB Attal – den nordligste base i det danske ansvarsområde.

Den danske kampvognsdeling kom under beskydning og gik i stilling. Under denne manøvre rammer en af kampvognene en mine eller IED. Én dansk soldat blev dræbt ved eksplosionen og tre andre soldater pådrog sig mindre skader. De tre med mindre skader blev evakueret med helikopter til felthospitalet i Camp Bastion, og er nu under behandling for deres skader.

- Det var med stor sorg, jeg her til morgen modtog beskeden om minepåkørslen i Afghanistan, hvor en overkonstabel mistede livet og tre kollegaer blev såret. I denne svære stund for familie, venner og kollegaer bøjer jeg hovedet i respekt for det store og nødvendige arbejde, som vores soldater udfører langt fra Danmark, siger forsvarschef Jesper Helsø. 

De fire danske soldater indgik i den danske kampvognsdeling LOKE, der er udsendt fra Jydske Dragonregiment i Holstebro.

De nærmeste pårørende er underrettet.

Læs uddybet beskrivelse af fredagens begivenheder

Mindeord over den faldne soldat