[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Jari Nielsen

Fire fodboldtrøjer på 25 minutter. Så hurtigt gik salget, da de danske soldater i genopbygningsenheden PRT Feyzabad 19. april afholdt auktion – kaldet Feyzauction - til fordel for afghanske børn. Samtidig blev der samlet ind i en æske til forsendelse af pakkepost blandt de 22 deltagere.

Klubberne OB, AAB, Esbjerg og FC Midtjylland havde hver doneret en foldboldtrøje til auktionen, som man på forhånd regnede med ville indbringe omkring et par tusinde kroner. Men interessen for trøjerne – hvoraf flere var udstyret med spillerautografer – var større end forventet.

Alt i alt indbragte begivenheden omtrent 9000 kroner, knap 100.000 afghani.

Den ene halvdel af det indsamlede beløb går til lejrens tyske feltpræst, der gennemfører et program til støtte for et lokalt børnehjem. Børnehjemmet vil blive støttet med blandt andet tøj og undervisningsmaterialer.

For de øvrige penge skal der indkøbes bleer, sparkedragter, strømper og legetøj til de børn, der bliver behandlet på felthospitalet i Feyzabad.

- Det er en saltvandsindsprøjtning af stor betydning. Vi vil gerne takke dem, der tog handsken op og så muligheden for at hjælpe i Afghanistan. Både klubber og spillere, siger oberstløjtnant Michael Villumsen, som er chef for DANCON PRT i Feyzabad.

Pengene vil blive overdraget ved en lille ceremoni i starten af næste uge.