[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

En let vuggende gudstjeneste. Det er ikke normalt, medmindre man er på havet, og det ér orlogspræst Eigil Andreasen. Han sejler i øjeblikket med Thetis, og sørger for at holde skibet åndeligt oppe.

Direkte tale
Livet ombord på et skib er specielt. Man lever op og ned af hinanden hele tiden. Her passer det kristne budskab godt ind:
- Det kristne budskab er at tage del i hinandens liv, at være omkring hinanden med kærlighed og omsorg. Det er ekstra vigtigt, når man lever sammen i døgnets 24 timer, forklarer orlogspræst Eigil Andreasen og fortsætter:
- Præsteopgaven om bord på skibene er intens og meningsfyldt. Her har jeg menigheden tæt på hele tiden. Det er bare dejligt.
Præstens dør står altid åben, og han taler gerne om alt mellem himmel og jord.

Besked hjem
På turen med Thetis har Eigil Andreasen ikke ligget på den lade side med rejsebreve:
- Jeg har aldrig før skrevet så mange rejsebreve. Men tilbagemeldingen fra besætningen viser, at det er det helt rigtige at gøre af hensyn til de pårørende derhjemme, forklarer han, og med et rejsebrev omtrent hver anden dag så har de pårørende, kunne følge godt med i livet på Thetis.
- Rejsebrevene hænger godt sammen med min opgave som præst. Her ligger det kristne budskab i omsorgen - fra besætningen og skibet til familien, slutter orlogspræst Eigil Andreasen fra Thetis.

Læs mere: Sjælesorg til søs

Kilde: Søværnet Operative Kommando