[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

- Det er en meget stor oplevelse og anerkendelse fra mit vagthold, for det er jo dem, der har stemt på mig, sagde garder Søren Terp Hørlück Jessen fra 1. Vagthold, da han mandag eftermiddag havde modtaget Dronningens Ur ved Livgardens Jubilæumsparade. Uret uddeles på hvert hold til en garder, der har ydet en ekstra indsats. Uret blev overrakt af Hendes Majestæt Dronningen personligt, der motiverede tildelingen:

- Garder Søren T.H. Jessen er en særdeles dygtig og pligtopfyldende garder, der igennem sin viden, færdigheder og holdning altid fremstår som det gode eksempel for sine kammerater, sagde Dronningen og tilføjede:Dronningens Ur overrækkes til garder Søren Terp Hørlück Jessen ved Livgardens 350 års jubilæumsparade. Foto: Rasmus Kjølby.

- Garderen fremstår på en behagelig og imødekommende måde over for sine foresatte og ligestillede, og han er altid ved godt humør.

Det er Søren Jessens kolleger, der har gennem afstemning har bestemt, at han skal modtage Dronningens Ur. Selv mener han, at valget er faldet på ham på grund af hans funktion, der betyder, at han snakker med mange kolleger, når han er på vagt. Selvom han ikke fortsætter efter værnepligten, er han glad for sin tid i Livgarden:

Garder Søren Jessen med Dronningens Ur efter overrækkelsen.
Foto: Flyvevåbnets Fototjeneste.


- Det er meget anderledes, når man kommer lige fra skolebænken. Man bliver slebet lidt af og lærer en masse ting, som man kan bruge bagefter.