[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Line Lærkholm-Bengtsen

Et Cessna-fly, der mandag styrtede ned i farvandet ca. 50 sømil vest for Keflavik i Island, bliver højst sandsynligt slet ikke fundet, måske fordi det er synket til bunds på et ukendt sted. Dårligt vejr har gjort det umuligt for eftersøgningsmission at fastslå, præcist hvor flyet styrtede ned.
En dansk flystyrke har været sat ind i eftersøgningen, og den har her to dage efter eftersøgningens begyndelse endnu ikke har spottet det lille fly.
Ombord på Cessna 310-flyet var kun piloten selv. I 1.700 fods højde forsvandt det lille fly fra radaren i kontroltårnet i Keflavik. Da var begge motorer gået ud af drift, og flyet styrtede mod havet. Årsag til styrtet var tilsyneladende, at en brændstofpumpe svigtede. Det vurderede piloten i hvert fald selv i sin kommunikation med flykontrollen i Keflavik.

Iskoldt vand
– Hvis Cessna-piloten har haft mulighed for at komme i sit flys redningsflåde, kan han have overlevet og stadig være derude. Hvis ikke, må man forvente, at piloten er omkommet efter få minutter i det iskolde vand, siger fartøjschef Kristian Kjær, der koordinerede redningsmissionen i de første afgørende timer. Den islandske kystvagt fortsætter eftersøgningen

Flyvevåbnets Challengerfly og en Lynx-helikopter fra inspektionsskibet Vædderen deltog fra første færd i eftersøgningen i det islandske farvand. Men tirsdag aften de danske fly til at indstille deres indsats efter syv timer på vingerne. 
Challengerflyet var på patrulje for Grønlands Kommandoen. Da alarmen gik mandag, satte Challengerflyet kurs mod farvandet vest for Keflavik. Lynx-helikopterne satte ud fra inspektionsskibet Vædderen, der lå i havn i Reykajvik. Men indtil videre uden resultater.