[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Problembarn, Skandalehelikopter og Fatamorgana er nogle af de øgenavne, som Flyvevåbnets nye redningshelikopter, EH101, har lagt stel til i de seneste måneder. Medarbejdere på alle niveauer i Flyvevåbnet har knoklet for at få helikopteren mere i luften, og situationen er nu vendt, og det mere end bare lysner i horisonten.

- Vi har klarmeldt seks EH101-helikoptere i dag (i går, red.), og vi forventer at have den syvende klar på mandag, fortæller Jan Torp fra Flyvertaktisk Kommando.

Redningsberedskabet varetages af en EH101 redningshelikopter i Skrydstrup og skiftevis også i enten Aalborg eller Roskilde.

Gavner omskolingen
At der i længere tid har været flere helikoptere klar, end det der som minimum skal bruges til redningsberedskabet, gør også omskolingen mere smidig.

- Det går rigtigt godt med omskolingen. De flere stel gør planlægningen mere fleksibel, forklarer Henrik Kanstrup fra Flyvertaktisk Kommando.

I en periode frygtede man at omskole for mange besætninger fra den gamle regningshelikopter S-61 til EH101, hvis ikke stellene var klar. Men ikke længere.

- Vi tror på planen og kører på, smiler Henrik Kanstrup.

Jannimt@mil.dk

(Kilde: Flyvertaktisk Kommando)