[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

49-årige Bent og 54-årige Egon er begge sergenter og udsendt sammen med Fennec til Afghanistan. Nu er det ikke kun Fennec, der får gavn af deres ekspertise, det gør briterne og hollænderne også. Amerikanerne har egne tankere med og der stryger som standard fire til fem mænd af sted når en amerikansk Apache skal fyldes op. Bent og Egon klarer det to mand:

- Næh, vi gør ikke andet end amerikanerne. Vi har bare i det danske flyvevåben andre forskrifter end amerikanerne. Og der er faktisk ikke brug for mere end to til en tankning, ja måske tre, hvis de stiller helikopteren på en uheldig måde, men så har vi jo heldigvis også britiske John, vi kan trække på, fortæller Bent.

Der bliver ikke slækket på sikkerheden, men Egon ser nu også en klar fordel på det dansk-britiske hold:

- Vi har jo nok den fordel, at vi er et par gamle rotter, som har prøvet lidt af hver, og vi har jo livserfaring, så vi tænker os om, forklarer Egon, der selv har været flytanker i 21 år. Kollega Bent har kun tanket i 12 år.

De to er på vagt døgnet rundt. De bevæger sig ingen steder uden den radio, helikopterpiloterne kan kalde op på, når de har brug for mere brændstof. Bent og Egon er kun i Price indtil november.

Her slutter missionen for de danske Fennec-helikoptere.

Læs hele historien hos Hærens Operative Kommando