[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Søndag den 7. september kl. 14:00 blev der kaldt kaldt til manøvrerulle om bord på inspektionskutteren AGPA. På kajen i Grønnedal (Kangillinguit) var mange mødt op for at tage afsked til et skib, der har igennem 34 år har gjort tjeneste ved Grønlands Kommando.

AGPA er nu undervejs mod Reykjavik, Island. Derefter fortsættes sejladsen først mod Færøernes hovedstad Thorshavn og derefter mod Flådestation Frederikshavn.

AGPA er bygget på Svendborg værft og indgik i flådens tal den 14. maj 1974. AGPA været 6364 dage under kommando, hvilket vil sige operativ tjeneste. AGPA har hovedsageligt sejlet på Grønlands vestkyst fra Kap Farvel i syd til Nares Strædet i Nord. I gennem tjenesten har AGPA været "hjem" for mange tjenestegørende i søværnet.

AGPA vil blive afløst af et skib af KNUD RASMUSSEN-klassen.

I anledning af AGPAs farvel, blev der afholdt en afskedsparade, hvor Chefen for Grønlands Kommando takkede skib og besætning for god og trofast tjeneste igennem 34 år. Herefter overtog forfatteren og tidligere chef for AGPA Per Herholdt Jensen ordet og fortalte om livet om bord på AGPA.

Grønlands Kommando takker AGPA og alle besætninger for god udført tjeneste.

Se også "Sidste sejlads med AGPA" på www.forsvarskanalen.dk

(Kilde: Grønlands Kommando)