[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Prisen blev overrakt af forsvarschef general Jesper Helsø ved en lille ceremoni på forsvarschefens kontor i Forsvarskommandoen i København.

- Det er med en særlig glæde, at jeg nu for fjerde gang kan uddele Forsvarets Idrætspris, som du primært modtager i kraft af ”fortidens synder”, sagde forsvarschefen til prisvinderen.

Major Hansen har været meget aktiv i idrættens verden. I fritiden som udøver og i tjenesten som arrangør af aktiviteter og udflugter, hvor personalet kommer hinanden ved og får rørt sig.

- Der er to ting, der slår mig allermest, når jeg ser beskrivelsen af dig og dit engagement: Den ene er dit fokus på dine kollegaer, som du kan få til også at engagere sig i at være fit for fight. Der skal drivere til, som skubber, hiver og opfordrer, og jeg vil give din ildhu en stor salut. Det andet er dit eget engagement i blandt andet golf, bueskydning og kampsport. Din egen interesse smitter af, og forhåbentlig kan den også smitte af på danske unge, sagde general Helsø.

Major Hansens initiativer inden for idrætsfremme i Forsvaret tæller blandt andet etablering af fitnessrum, samarbejdsaftaler med eksterne idrætsanlæg og en sundhedskampagne med blandt andet idrætstest og træningsplanlægning, som dog endnu mangler at blive endeligt godkendt.

På det private plan har majoren været aktiv udøver af en lang række sportsgrene fra atletik over squash og svømning til taekwondo. Blandt bedrifterne er fem danmarksmesterskaber i squash og en udtagelse til det militære landshold i golf.