[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Forsvarschef Jesper Helsø har i dag givet et interview til Jyllandsposten, hvor forsvarschefen giver udtryk for sin store anerkendelse og respekt for de danske soldater og deres pårørende for den solide indsats, de leverer og har leveret i bl.a. Afghanistan til trods for de tab, der har været. – Jeg er positivt overrasket og meget stolt over, at de danske soldater og deres pårørende har taklet de danske tab i Afghanistan så flot, som de har. - At de danske soldater og deres pårørende er så afklaret omkring den mission, de deltager i. Det må og skal afføde den største respekt, siger forsvarschef Jesper Helsø.

- Det, der har overrasket mig allermest, er den enorme styrke de danske enheder i Helmand har udvist, når de tog sårede og dræbte. Historisk set har man normalt oplevet et dyk i indsatsevnen, når styrker lider tab. Vi har kunnet konstatere, at vores tab blot har fået enheden til at rykke sammen i et styrket sammenhold.

Krigen i Afghanistan har indtil videre kostet 14 danske soldater livet - Et tab er et tab for meget. Så meget desto mere har det overrasket og imponeret mig at vores soldater og deres pårørende udviser så stor moral og mental styrke – midt i de store udfordringer. Det fortæller mig, at vores soldater er velforberedte og personligt meget afklarede omkring den mission, de deltager i. I Forsvaret gør vi alt, hvad der står i vores magt for at undgå tab, og det bliver vi ved med siger forsvarschef Jesper Helsø.