[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

Af Anders V. Fridberg

Efter fire år som chef for Operationsstaben sagde generalmajor Henrik Dam torsdag farvel til Forsvarskommandoen. Henrik Dam tiltræder som chef for et nyoprettet såkaldt Combined Air Operationscentre i Karup i Jylland. Det er en del af kommandostrukturen i NATO. Centret primære opgave er at styre luftkontrollen over Danmark, Norge og Storbritannien.

Ny chef for Operationsstaben er generalmajor Peter Kühnel, der siden november 2006 har været chef for Danske Division. Inden da var Peter Kühnel blandt andet chef for NATO’s Joint Force Training Centre i Bydgoszcz i Polen.
- Jeg ser frem til at være med til at præge Forsvarets operationer og udvikling. Og til at skabe skabe de bedst mulige forudsætninger for enhedernes løsning af opgaver, sagde Peter Kühnel efter at have sat sig i sin nye stol.

Posten som chef for Danske Division overtages af den nyudnævnte generalmajor Niels Bundsgaard. Han kommer fra en stilling som chef for logistikdivisionen i Forsvarets Materieltjeneste. Niels Bundsgaard var chef for det første hold danske soldater i Irak tilbage i 2003.