[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

- Danske soldater kan ikke løse Afghanistans enorme sikkerheds- og udviklingsmæssige problemer. Men det, de kan, er at skabe et rum for de lokale kræfter, der gerne vil en anden fremtid, end den krigsherrerne, militserne og narkobaronerne repræsenterer. Det kan I, og det gør I. I fortjener den pris, I modtager i dag.

Sådan sagde afdelingschef i Politiets Efterretningstjeneste, Anja Dalgaard-Nielsen, da hun motiverede, at ”Den danske soldat i Afghanistan” skulle have Ebbe Muncks Hæderspris 2008. Anja Dalgaard-Nielsen har som led i et forskningsprojekt i længere perioder været tæt på de udsendte soldater i både Irak og Afghanistan.

Premierløjtnant Anton Dinsen-Andersen, der var delingsfører i et panserinfanterikompagni fra Den Kongelige Livgarde, og sergent Bjørn Steen Elkrog, der var gruppefører for en panseringeniørgruppe fra Ingeniørregimentet, begge på Hold 5 i det sydlige Afghanistan fra februar til august 2008, var indstillet til og modtog på vegne af den danske soldat i Afghanistan prisen, der blev overrakt af Hendes Majestæt Dronningen i Fløjlsgemakket på Christiansborg Slot.

Læs hele artiklen her.

Kilde: Hærens Operative Kommando