[Oprindeligt publiceret af Forsvaret]

71 procent af danskerne har stor tillid eller tillid til, at hjemmeværnet kan løse sine opgaver. Det er en af hovedkonklusionerne i en måling, som Institut for Konjunkturanalyse har gennemført for hjemmeværnet i november 2008. Undersøgelsen viser også, at de unge bakker op om hjemmeværnet som aldrig før. Sociolog Mette Brødsgaard Larsen meldte sig ind allerede i februar i år, selv om hun havde været skeptisk overfor hjemmeværnet.
- Jeg syntes, at hjemmeværnet var en kaffeklub. Men så valgte jeg at skrive speciale om hjemmeværnet og mødte en masse fornuftige mennesker, siger Mette Brødsgaard Larsen.
Informationschef Jeanette Serritzlev i Totalforsvarsregion København, der dækker hærhjemmeværnet i Region Hovedstaden mærker også tydeligt den øgede opbakning i form af mange nye ansøgninger.
- Det er særligt i storbyområderne, at der er øget tilslutning, og det nyder vi selvfølgelig godt af i København. Tendensen er dog den samme i hele regionen. Det, der tiltrækker de unge, er i høj grad de personlige udfordringer og muligheden for at gøre en forskel, vurderer Jeanette Serritzlev.
Det kan Mette Brødsgaard Larsen nikke genkendende til.
- For mig er hjemmeværnet en god måde at udfordre mig selv og lære noget nyt, siger Mette Brødsgaard Larsen.

Afghanistan trækker
Mette Brødsgaard Larsen har valgt at være ved det motoriserede infanteri.
- Vi er ikke ude at regulere færdsel. I det motoriserede infanteri lærer vi en masse militære færdigheder, og det synes jeg er spændende, siger Mette Brødsgaard Larsen.
I november sendte hjemmeværnet den første bevogtningsdeling på 29 mand til Helmandprovinsen i Afghanistan, og en ny deling er lige nu under træning til udsendelse i foråret.
- Det skærper vores militære profil, og det er klart, at det betyder noget i rekrutteringsøjemed. Det tiltrækker ny folk, at de gennem hjemmeværnet har mulighed for at støtte vores soldater i Afghanistan uden nødvendigvis at vælge Forsvaret på fuld tid, mener Jeanette Seritzlev.
Mette Brødsgaard Larsen har også det indtryk fra sit kompagni, at flere melder sig, fordi hjemmeværnet nu også er til stede i Afghanistan. Og selv tager hun også gerne en tørn i Afghanistan.
- I 2010 er det vores distrikt, der bliver trukket på igen, og der vil jeg rigtig gerne være med. Jeg vil gerne ud og give en hånd med og se, hvordan det er at være i krig, siger Mette Brødsgaard Larsen.